Tutustu toimintaamme Vihdissä ja Lohjalla

ViaDia Länsi-Uusimaa ry on kristillinen diakoniatyön ja sosiaalialan paikallisjärjestö ja se on osa valtakunnallista ViaDia ry:tä ja Suomen Vapaakirkkoa. Teemme työtä Lohjalla ja Vihdissä. Molemmilla paikkakunnilla pääasiallisena työmuotona on ruoka-aputyö.

ViaDia Länsi-Uusimaa ry on perustettu vuonna 2014. Ennen tätä ruoka-aputyö toimi Vihdissä ei yhdistysmuotoisena vuodesta 2009 lähtien. Järjestö on osa valtakunnallista ViaDia ry:tä ja Suomen Vapaakirkkoa. Paikallisesti yhdistyksen toiminta kytkeytyy Lohjan ja Vihdin vapaaseurakuntien toimintaan. Työtä tehdään Lohjan ja Vihdin alueilla itsenäisesti ja alueilla on esimerkiksi erillinen kirjanpito ja talous. Paikallisyhdistyksemme on itsenäinen rekisteröity yhdistys, minkä toimintaa johtaa yhdistyksen hallitus.

Teemme yhteistyötä Lohjan kaupungin, Vihdin kunnan, alueen oppilaitosten, TE-keskuksen, Rikosseuraamuslaitoksen sekä paikallisten kauppiaiden ja yhdistysten kanssa.

Pääasiallinen työmuotomme sekä Lohjalla että Vihdissä on ruoka-aputyö. Lohjalla toimii Soppakirkko. Vihdin Nummelassa toimii kauppojen hävikkiruokajako, ViaDia-tori (kierrätystavaratori), INNOSTAVA-hanke sekä ViaDia Senioritalo – seniori-ikäisten oma olohuone ja kahvila Kardemummu.

Lohjalla käy Soppakirkon lounaan syömässä 30-50 ihmistä viikossa. Vihdissä käy ruoka-apua hakemassa yli sata ihmistä jokaisena jakopäivänä. Vuonna 2020 ruokaa haettiin Vihdissä yhteensä 14 471 kertaa.

Työllistämme eri työmuodoissamme yhteensä 8–10 henkilöä vuodessa. Lisäksi kuntouttavassa työtoiminnassa toimii henkilöitä vaihtelevia määriä. Vapaaehtoisten työpanos on erityisen arvokasta. Vapaaehtoisia toimii erilaisten työmuotojemme parissa yhteensä n. 50 henkilöä.

ViaDia-liike

ViaDia-liike on valtakunnallinen diakoniatyön verkosto, jonka tavoitteena on palvella Jumalaa, auttaa lähimmäisiä ja levittää diakonista liikehdintää Suomessa ja ulkomailla. ViaDia-liike koostuu kattojärjestö ViaDia ry:stä sekä paikallista diakoniatyötä tekevästä 36 paikallisyhdistyksestä, jotka toimivat 45 eri paikkakunnalla.

Paikallisyhdistykset

ViaDian varsinainen kenttätyö tehdään vapaaseurakuntien alaisuudessa paikallisyhdistysten kautta. Paikallisyhdistykset ovat itsenäisiä rekisteröityjä yhdistyksiä, joiden toimintaa johtaa paikallisyhdistyksen hallitus. Kymmenet ViaDian paikallisyhdistykset ympäri Suomen ovat mukana työskentelemässä aineellisen, henkisen ja hengellisen eriarvoisuuden lievittämiseksi Suomessa.