Senioritalon toiminta jatkuu

ViaDia Länsi-Uusimaa ry sai avustuksen Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEA) Senioritalon toiminnan jatkamiseksi vuonna 2023.

Kohdennettu toiminta-avustus (AK avustus) voi tarkoittaa pitkäikäistä toimintaa 3-vuotisen ViaDia Senioritalo, Yhdessä eteenpäin hankkeen jälkeen. Työssä jatkavat samat työntekijät: Tiina Martin seniorityövastaavana ja Satu Kulta toiminnanjohtajana. Työssä on mukana 4–5 toiminnanohjaajaa, jotka hoitavat kahvilaa sekä osallistuvat ryhmiin niissä avustamalla tai niitä järjestämällä. Talolla toimii myös 1 digiohjaaja.

Kerhot, ryhmät, tilaisuudet ja kaikki toiminta on maksutonta, vapaaehtoista ja mihinkään ei tarvitse sitoutua. Mahdollisimman matalalla kynnyksellä voi edelleen siis tulla paikalle vaikkapa päivän lehteä lukemaan ja ehkä jokin toiminta saattaa alkaa kiinnostamaan. 

Senioritalon asiakkaille tarjotaan myös palveluohjausta. Voimme auttaa esimerkiksi erilaisten hakemusten tekemisessä. Apua voi pyytää monenlaiseen arjen pulmaan. 

Senioritalon ajantasaisen ohjelman näet täältä: Senioritalon kalenteri

Toiminta, tapahtumat ja ohjelma tapahtuu keskeisellä paikalla Nummelassa, osoitteessa Asemantie 1. Kaikki toiminta on osallistujalleen maksutonta ja vapaaehtoista.

Senioritalo toimii myös yhteistyöalustana ikäihmisten palveluja tuottaville vihtiläisille yhdistyksille, oppilaitoksille, seurakunnille, Vihdin kunnan kulttuuri- ja liikuntapalveluille sekä muutamalle yrityksellekin. Yhteistyöverkosto suunnittelee ja toteuttaa harraste- ja vertaistukiryhmiä ja tapahtumia yhteistyössä kanssamme.

Tavoitteita ovat:
– ViaDia Senioritalon toiminnan aloittaminen kulmakivenä osallistava ja yhteisöllinen toimintatapa.
– Ikäihmisten osallisuuden ja yhteisöllisyyden kokemisen tukeminen ja henkisen hyvinvoinnin edistäminen osallistamalla mukaan Senioritalon toimintaan sekä toimimaan ryhmissä omien taitojen ja elämänkokemusten jakajana ja vertaistukena.
– Romani- ja maahanmuuttajaikäihmisten tasavertainen osallistuminen ViaDia Senioritalon toimintaan.

Yhteistyökumppanit

Hanke tekee yhteistyötä useiden paikallisten tahojen kanssa, kuten Vihdin kunnan, perusturvakuntayhtymä Karviaisen, koulutuskuntayhtymä Luksian ja useiden paikallisten yhdistysten kanssa.